Jackpot Powerball Meningkat Melebihi Setengah Bilion Dolar, Hadiah Selasa Dianggarkan 8J
Toto

Jackpot Powerball Meningkat Melebihi Setengah Bilion Dolar, Hadiah Selasa Dianggarkan $508J

Jackpot Powerball untuk undian permainan loteri pada hari Rabu, 19 Oktober adalah dianggarkan $508 juta.

Kemungkinan loteri jackpot Powerball Jutaan Mega Live SGP
Pemain loteri menunggu dalam barisan di kedai serbaneka di Idaho. Jackpot Powerball untuk 19 Okt. 2022, dianggarkan $508 juta. (Imej: Salt Lake Tribune )
Pada $508 juta, cabutan hari Rabu semakin hampir untuk mencapai 10 jackpot terbesar Powerball dalam sejarah permainan. Powerball bermula pada April 1992.

Untuk memecahkan 10 teratas, jackpot Powerball perlu mengelak daripada dimenangi pada malam Rabu dan berkembang kepada sekurang-kurangnya $564.1 juta. Tiada tiket yang sepadan dengan nombor bola putih yang menang malam Isnin iaitu 19, 30, 36, 46, 60 dan Powerball merah 25.

Kali terakhir jackpot Powerball berada di utara setengah bilion dolar adalah kembali pada 5 Januari, apabila dua tiket dijual di California dan Wisconsin berkongsi hadiah $632.6 juta.

Tiket Powerball terakhir yang sepadan dengan semua enam nombor berlaku semasa undian 3 Ogos, apabila tiket yang dijual di Pennsylvania memenangi $206.9 juta. Terdapat 32 lukisan sejak tanpa jackpot hit.

Tiket Powerball berharga $2 setiap permainan. Permainan ini menawarkan dua Keluaran Sidney tambahan $1 berasingan di kebanyakan negeri — pilihan Main Kuasa $1 dan pilihan Main Berganda $1 yang menampilkan enam nombor lain yang tidak layak untuk jackpot, tetapi yang menawarkan hadiah peringkat lebih rendah.

Bagaimana Powerball Mengembangkan Jackpot
Powerball dan Mega Millions telah mendapat banyak jackpot sehingga setengah bilion dolar atau lebih. Itu sejak kedua-dua permainan merombak permainan mereka untuk membuat peluang memenangi jackpot lebih lama. Dengan kemungkinan tiket Powerball sepadan dengan semua enam nombor kini 1 dalam 292 juta dan 1 dalam 302.5 juta untuk Mega Millions, jackpot permainan lebih kerap berguling berkali-kali dan meningkat kepada jumlah hampir 10 digit.

Untuk menggalakkan permainan semasa jumlah jackpot yang lebih rendah, Powerball memulakan kemungkinan 10x Power Play. Pengganda Power Play biasanya berjulat dari 2x hingga 5x. Pengganda diundi serentak semasa cabutan tiga kali mingguan permainan.

Pengganda Power Play hanya digunakan untuk kemenangan bukan jackpot. Sebagai contoh, jika tiket hanya sepadan dengan Powerball dan tiada bola putih, tiket itu memenangi $8 pada pengganda 2x. Tetapi apabila jackpot Powerball berada di bawah $150 juta, permainan ini termasuk potensi pengganda 10x yang akan meningkatkan hadiah $8 kepada $40.

Saingan utama Powerball, Mega Millions, tidak menggunakan pengganda 10x sedemikian. Sebaliknya, permainan ini mengekalkan “Megaplier” tambahan $1, iaitu pemalar 2x hingga 5x.

Histeria loteri
Mega Millions juga berada di utara setengah bilion dolar bulan ini sebelum mencecah Jumaat lalu. Dua tiket – satu dijual di Florida dan satu lagi di California – membahagikan jackpot $502 juta .

Dengan Mega Millions kembali kepada $20 juta, Powerball sepatutnya menuntut sebahagian besar tindakan loteri minggu ini. Dalam beberapa bulan Togel Hongkong kebelakangan ini, jualan loteri telah melebihi anggaran oleh pegawai loteri, bermakna hadiah hari Rabu $508 juta mungkin lebih sedikit.

Buat masa ini, jackpot $508 juta datang dengan nilai tunai sekaligus $256.3 juta. Selepas cukai persekutuan sebanyak 37%, bayaran sekali sahaja akan menjadi $161.5 juta.

Cukai negeri kemudiannya akan dikenakan melainkan pemenang tinggal di California, Delaware, New Hampshire, South Dakota, Tennessee, Texas, Washington, atau Wyoming, kerana negeri itu adalah satu-satunya negeri yang tidak mengenakan cukai hadiah loteri sebagai pendapatan peribadi.